2A

Hej Alla föräldrar i 1A

I morgon fredag är det fotbollsturnering på förmiddagen i skolan. Ombyte och vattenflaska med till skolan!

I morgon fredag har jag, Elin en semesterdag och och kommer att vara ledig. Sinnika är vikarie i klassen hela dagen med eleverna.

Marie och Maria är också på plats i morgon.

Hoppas att det blir en rolig fotbollsturnering och håll utkik här på vår blogg för bilder.

 

Önskar er alla en…TREVLIG HELG…ses på måndag!

Vänliga Hälsningar

Elin Axeliusson

<

 

Hej Alla föräldrar i 1A.

Nu går terminen fort och läsårets slut närmar sig fortare än vad jag vill. Nu ser jag fram emot en härlig vår tillsammans med era barn. Nu först är det påsklov och efter påsk kommer jag börja bjuda in till utvecklingssamtal. Ni får en lapp med tider hemskickade med eleverna.

Denna vecka har vi jobbat med vår bokstavsboken och lär oss stava nya ord och vi har fortsatt att läsa lättlästa böcker på egen hand. Eleverna har också gillat att lyssna på böcker i polylino så det har vi gjort varje morgon en liten stund. I NO och SO är det tema våren just nu och vi har tittat på film och skrivit om våra vanligaste fåglar. Matematikens fokus har varit att subtrahera, alltså att dra bort eller minus som många säger.  Vi har haft Noomi Biller från åk 8 på Transtenskolan. Hon har gjort sin prao här i klassen och eleverna har älskat att ha henne här.

I denna mapp har jag samlat en påsklovsbok med lite pyssel, svenska och matte. Här följer även ett lässchema med hem för att läsa tillsammans under lovet. I går lånade vi böcker i skolans bibliotek som fick följa med hem till påsklovs läsningen. Försök att få till lite läsning under lovet. Det räcker med en liten kvart om dagen som underhåller tempo och läslust.Det gör att det inte blir så jobbigt att köra i gång igen med skolarbetet efter lovet.

I mappen finns också lite arbetspapper som behöver göras klart. Skicka med allt tillbaka efter lovet.  Skolan börjar igen tisdagen den 11/4

Till sist önskar jag er ett skönt påsklov och så klart en…Vänliga Hälsningar Elin Axeliusson