Rädda världen stygn för stygn/ Lynx och Gerta

I våran kommun i Hallsberg får vi varje år en dag, där vi gör olika aktiviteter den dagen. Och det kallar vi för Skapande skola. Förra året på Skapande skola, så fick vi hålla på med lera. Det kom en kvinna hit och gav oss idéer om vad vi kunde göra, och visade oss hur vi skulle göra. I början var det ganska svårt, men sen när man kom in i jobbet så blev det enklare, och det var väldigt roligt. I år så kom ”Rädda världen stygn för stygn” det var två tjejer som jobbade med återbruk av gamla kläder. Dem berättade lite om vart våra kläder kommer ifrån, hur dem görs, och vad dom görs av. Sen berättade dem även hur mycket kläder vi köper per person varje år, och hur mycket kläder vi bara slänger, istället för att återvinna dem. Vi fick pyssla med gamla kläder. Vi fick olika idéer om vad vi kunde göra, man kunde t.e.x göra armband med 4 flätor, hårband, väst, väska och andra olika grejer. Man fick hjälp för det var ganska svårt i början, men även om det var svårt för vissa så var det ändå roligt.

 

Lämna en kommentar