Stängningsdagar v. 36

Hej !

Nästa vecka torsdagen den 2/9 och fredagen den 3/9 är det stängningsdag på skolan och fritids. Anledningen är att all personal har utbildningsdagar.

Skolstarten har gått väldigt bra och era barn börjar lära sig rutiner och hur det är att gå i förskoleklass. Det som är kämpigt för många barn är att vi får vänta med lunchen till kl. 12.15. Barnen är väldigt hungriga. Ni får gärna ta med något mellanmål till fruktstunden t ex någon extra frukt/smörgås.

En annan sak som är bra att tänka på är att märka era barns kläder med namn. Det underlättar för oss när vi ska hjälpa barnen att hålla ordning på sina saker.

Nu har vi gått några veckor i skolan och kommit igång med idrott och utedag. När det gäller idrotten så kommer den att vara utomhus när vädret tillåter. Se till att barnen har kläder efter väder samt att de är lämpliga för idrott så att de lätt kan delta att idrottsaktiviteterna.

Varje onsdag har vi utedag då vi går till någon lekpark eller till skogen. Viktigt att också då ha kläder efter vädret. Om barnen vill så får de ta med sig en egen matsäck. Vi bjuder på en frukt. Ta gärna med sittunderlag.

Med vänliga hälsningar Ekängens personal!

Lämna en kommentar