Vecka 10

Våren är här!

De senaste två dagarna har vi haft fantastiskt vårväder på vår skolgård. Snön är borta på när som på ett par högar. Det är fortfarande kallt ute och vi har sett att barnan gärna klär av sig i solen. Viktigt att fortfarande ha vintekläder på då det bara är några plussgrader ute på dagarna. Det är också mycket blött och lerigt på fotbollsplanen och gräsytorna på skolgården så fortsätt att skicka med överdrags byxor och skor som tål väta.  I går på  lunchrasten tittade vi på hasseln och såg att den blommade.  Små små rpsa blommor kommer upp ur knopparna.

Efter sportlovet har vi arbetat med multiplikationstabellen på TRR genom att göra och läsa talrektanglar.

Eleverna är jätteduktiga och har byggt många tal ända upp till 10×10

I SO och Historia har vi påbörjat vårt tema ”att vara barn för 100 år sedan” vi har tittat på film och jobbat med arbetsblad där man jämför sin skola idag med skolan för 100 år sedan, vi har även tittat på hur vi bor nu och hur man bodde då. Det största skillnaden var nog vad man lekte med… att det inte fanns mobiler och surfplattor!  Vad lekte du med när du var liten?

I samband med vårt tema så ska vi besöka Bergööhuset under nästa vecka.

Vi går i våra klasser och det ser ut på följande sätt 

2C –   Maries grupp går på måndag den 11/3 direkt på morgonen. 

2B  –  Marias grupp går på onsdag den 13/3 direkt på morgonen. 

2A –   Elins grupp går på fredag den 15/3 direkt på morgonen. 

Tänk på att vi går oavsett väder, så kläder efter väder!

 

Tänk på att sjukanmäla i Haldor! Vi har svårt att hinna med att leta efter meddelanden ifrån er på morgonen. Kan du inte anmäla i Haldor så måste du maila din klasslärare så att vi kan lägga in giltig frånvaro. Vid utebliven information anmäler vi ogiltigt frånvaro. Ogiltig frånvaro ligger kvar med elevens omdöme.  Behöver du hjälp med Haldor kontakta din klasslärare.

Hoppas ni alla får en solig och fin helg!

Trevlig Helg!

Maria Marie och Elin

 

Lämna en kommentar